.

.

torstai 7. maaliskuuta 2013

Niin sitä taskuleipää

En toivo, en uskalla.
Pienimmäinen ja automies ottivat tänään pitkät päikkärit samaan aikaan. Salaisesti ja hiljaa (kuitenkin) toivon, että ottavat sen tavaksi! Saa nähdä, miten käy huomenna.
Tänään kuitenkin saatiin neidin kanssa leipoaa ilman keskeytyksiä. Saanko esitellä taskuleipä:
 

Siis aivan tavallinen taikina, joka sitten kaulitaan suorakaiteen muotoiseksi. Päälle levitellään haluttua tahnaa ja sitten taitellaan pitkät sivut vastakkain ja taas vastakkain. Leikellään vuokaan sopivan levyisiksi ja laitetaan palat vuokaan pystyyn ja peräkkäin.
 
 

 
Eipä tämä toisaalta mikään ihmejuttu ole. Tulee vähän enemmän makua ja näköä, kuin perinteiseen vuokaleipään. Ideana olisi myös, että nuo "taskut" saisi sitten revittyä leivästä, eli leipäveitsettömät tämä ohje on teille. Kokeillut sisälmykset: tuorejuusto+aurinkokuivattu tomaatti, tuorejuusto+juusto, voi+valkosipuli+fenkolinsiemenet. Itse en hirveästi lämminnyt noihin tuorejuustoleipiin, vaikka kuulostavatkin tosi hyviltä.  Ensi kerralla aion kokeilla valkosipuli-voi yhdistelmää useammalla kynnellä ja lisäsuolalla, kun jäi vähän mitään sanomattomaksi tällä kerralla. Tai siis laitoin silti voita päälle...

 
Niin ja melkein unohdin sen avokadon.
Onneksi vatsani on pohjaton...
1 avokado
1 valkosipulin kynsi
loraus sitruunamehua
sopivasti suolaa
 
Ja erästä kuuluisaa raahelaista lainatakseni: hyvää on!

2 kommenttia:

  1. Näyttääpäs hyvältä! Täytynee laittaa kokeiluun :)

    VastaaPoista
  2. Kyllähän se hyvää oli ja mukavan erilaista. Seuraavana päivänä valkosipulileipä oli kyllä niin tujua, että jäi ukkoselta syömättä :D Mutta minä söin ja haisin!

    VastaaPoista