.

.

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Entrattu peili

Huomaamattaan sanastoon hiipii englannista sanoja: tuunaus, fressi, hifistellä jne. Ja onhan se ihan oolrait, mutta hintana on monien varsinkin murresanojen katoaminen. Koska kuitenkin vanhassa vara parempi ja vanha keino on parempi kuin pussillinen uusia, olen pari viikkoa yrittänyt puhua mahdollisimman suomea. Tässä taloudessa ei täten ollen enää tuunata vaan entrataan!
 

Siispä: entrasin peilin.
Alunperin se oli kapearaunainen ruman keltainen ja nyt sitten vähän nätimpi.
Tällä kertaa selvittiin ilman katastrofeja, vaikka ompelukone olikin käytössä. Se katastrofi seurasi sitten viiden minuutin päästä.
 
 
Vanhojen sanojen käytön lisäksi tahtoisin saada lapset tutuiksi sanontojenkin kanssa. Ja aika sille on nyt eikä sittn kymmenen vuoden päästä. Se on turha pyllistää, kun paska on jo housuissa.
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Upea peili! Tulipa tosi hieno :) ja nuo sanonnat onkin mainioita, meilläki niitä on kotona viljelty paljo. Mm. illanrusko aamun pasko oli yks monista paljo käytetyistä sillon ennen :)

    VastaaPoista
  2. Kun ei ollu maalia, niin tämä oli toisiks helpoin vaihtoehto. Havahduin tosiaan siihen, että omat lapset on ihan tietämättömiä vanhoista sanonnoista ja asia ei miksikään siitä muutu, jos ei ite ala niitä käyttään.

    VastaaPoista