.

.

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Aamiaisleipä

Tuoretta leipää aamiaiselle.
Voiko parempaa olla!
 
 
25g hiivaa
3dl vettä
2-3tl suolaa
2rkl ruokokidesokeria
5-5 1/2dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
1dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
1/2dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (muutkin öljyt käy)
 
Liuota hiiva veteen (ei lämpimään!). Lisää muut aineet ja sekoita tarttuvaksi taikinaksi. Ei tarvitse kummemmin vaivata riittää kunhan ainekset ovat kunnolla sekaisin.
Peitä taikinakulho kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin.
 
Nuku hyvät yöunet!
 
 Aamulla: siirrä taikina varovaisesti leipävuokaan (jos paljon litistelee ja vaivaa joutuu kohottamaan uudelleen) ja paista 175asteisessa uunissa noin tunti.

 
 
Tätä tulen kyllä tekemään toistekin.

2 kommenttia:

  1. Just tämmöset reseptit on kyllä mun mieleen! Kiitos :D nyt täytyyki lähtiä leipävuokaostoksille!

    VastaaPoista
  2. Laitoin äsken uuden aamuksi tulolle, kun eka meni tänään kuin kuumille kiville ;D
    Sama ohje toimii ehkä niinki, että laittaa esim. sen 5ja puol desiä jauhoja ja sitten aamulla jauhoisin käsin pyöräyttää taikinan pellille ja vähän muotoilee. Niin välttyy siltä vuuan ostamiselta. Leivästä tulee litteämmän mallinen, mutta varmaan yhtä maistuva.

    VastaaPoista