.

.

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Lipsahdus

 
 
Nykyään ruokaan liittyy kaikenlaista hienostelua. Pitää olla hyvän makuista, tuoretta, puhdasta, vähäkalorista, vähähiilihydraattista ja vaikka mitä. Olemme onnellisessa asemassa, koska meillä on varaa valita. Ei kaukanakaan menneisyydessä on aika, jolloin ruuan pääfunktio oli polttoaine. Ei ollut pahemmin väliä sillä, miltä se maistui tai mistä se tuli, kunhan sen avulla sai työt tehtyä ja pysyi hengissä. Toisaalta nykyäänkään ei tarvitse matkustaa kovin kauas, kun se on nykyistäkin todellisuutta.
 
Itse en ruuan kans hurjasti hienostele, mutta jotain kuitenkin. Mainittakoon vielä, että pääosin hienostelen kasvikunnan tuotteilla ja liha sitten erikseen (järkevää ja loogista, vai mitä!!)  Suosin luomua (välillä kyllä nuukailen), lähiruokaa ja kausivihanneksia. Tomaatit ja kurkut kesällä ja mieluiten omasta kasvihuoneesta. Talvella syödään sitten juureksia ja pakasteita.

 
 Eli otsikkoon... Ostin sekä kaukaa rahdattuja että kasvihuoneessa tuotettuja, kun piti saada enkä malttanut odottaa sesonkia (toisaalta kauan saisi odottaa, että saisi lähituotettua avokadoa).
Avokadosalsaa niistä sitten syntyi ja hyvältä maistui.
2 tomaattia
1 avokado
1 pieni sipuli
sitruunamehua
suolaa ja pippuria
Kaikki palasiksi ja sekaisin. Sopii vaikka minkä kanssa.

 
Ostin avokadoja saman tien kaksi. Toisesta tulee valkosipulista avokadotahnaa, kunhan saan joku päivä taas leipää leivottua.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti