.

.

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Suht helppo suklaakakku

Päätettiin taas neitin kanssa leipoa. (Sallittakoon se näin muutaman lenkki-päivän jälkeen.) Myönnettäköön, että lapseni ovat hieman kranttuja. Yksi ei syö marjoja ja toinen kieltäytyy milloin mistäkin vedoten ruuan epäilyttävään ulkonäköön. Mutta suklaakakkua syövät kaikki!
 

 
Nykyään leivontaohjeiden tulee olla nopeita (odottamaton keskeytys väijyy jatkuvasti nurkan takana),   helppoja (ei mene äidin hermot) sekä koneettomia (innokkaat apurit eivät pidä kovista äänistä). Onneksi sellaisiakin löytyy varastoista.
 
Neitillä oranssi nuolija ja äitillä punainen
Äiti mittaa, neiti kaataa.
Neiti sekoittaa, äiti (huomaamattomasti) viimeistelee.
Neiti rikkoo munat, äiti kalastelee ylimääräiset kuoren palaset taikinasta.
Näin se toimii.
 
 
Äidin osa on kova ja tälläkin kerralla kakusta ja suklaasta hävisi puolet parempiin suihin.
 
Ja ohjehan on:
3dl vehnäjauhoja
2dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
5dl sokeria (tai 3dlfariini/muscovado+2dl normi)
nämä siis sekaisin
 
2dl voita sulatettuna
150g tummaa suklaata sulatettuna
4munaa
1dl kermaa
nämä sekaisin
 ja sitten kaikki sekaisin.
Kakkuvuokaan (sellanen iso ja leivinpaperi pohjalle) ja 180astetta 40min-60min riippuen kuinka tahmeaks haluaa keskeltä jättää. Meillä tykätään aika hyvin paistuneesta.

2 kommenttia:

  1. Kiitos mahtavasta ohjeestasi! Iski yhtäkkiä hirvee suklaakakun himo, ja koitin netistä ettiä oikeanlaista ohjetta.. tämä vaikutti just sellaiselta mitä haluaisin ja kokeilin. Äsken otin juuri kakun uunista ja - täydellistä. :) ei varmasti ole viimeinen kerta kun tätä teen!

    VastaaPoista
  2. Olkaatten hyvät! Mukava, että uskaltauduit kokeilemaan :D

    VastaaPoista