.

.

perjantai 24. toukokuuta 2013

Raparperipiirakka

Pihassa kasvaa kolme raparperia.
Yksi vanha, yksi siirretty ja yksi ostoinen.
Tänään raaskin verottaa jokaisesta muutaman varren
ja se oli juuri sopivasti piirakkaan!
 
 
Neiti leikkeli raparperit paloiksi ja sekoitteli muutkin päällysteen (pohjan) aineet.
Ja automies söi kaikki tippuneet raparperin palat.

 
Tämä on suosikkini raparperipiiraiden joukosta.
Raparperikeikaus:
Pohjalle: 25g pehmeää voita
1dl fariinisokeria
n. 5dl raparperinpaloja
Nämä sekoitetaan ja levitetään vuokaan
 (kyseessä leivinpaperilla vuorattu irtopohjavuoka)
Siihen päälle:
100g voita
1dl sokeria
2munaa
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl kuohukermaa
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää munat voimakkaasti vatkaten.
Lisää kuivat aineet ja kerma liikaa vaivaamatta.
Uunissa 175 astetta ja aikaa menee 30-40minuuttia.
Kumoa tarjoiluvadille ja nauti! 

 
Tässä lisänä vaahto, jossa
1dl kermaa vaahdotettuna
1dl turkkilaista jukurttia
sokeria maun mukaan.


3 kommenttia:

  1. Oi kun näyttää herkulliselta! Pitääpäs kokeilla! Isällä kasvaa kans raparperiä niin täytyy käydä sieltä hakemassa :) Alkaa muutenkin marjat loppumaan pakkasesta, ei juuri muuta ole kuin puolukoita. Toivottavasti syksyllä pääsis mustikoita keräämään niin olis taas vähän piirakkatarpeita omasta takaa :)

    VastaaPoista
  2. Meilläkin syötiin tänään viimeinen pussillinen mansikoita. Tosiaan toivottavasti tulee hyvä marjavuosi niin saa taas pakkaseen täytettä. Tämä ohje taipuu muuten myös mainiosti mustikkapiirakaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mustikoiden kans tuo voi olla myös melkoista herkkua! Pannaan ohje korvan taa :)

      Poista