.

.

perjantai 31. tammikuuta 2014

Raakasuklaata ja pakuriteetä

Liian kylmä ei pääse lenkille.
Tekosyitä, tiedän.
Kirpeän talviauringon ravistellessa aivojen vireysreseptoreita tulee tarve uudistua.
Kaipa kevät vaikuttaa sisällä kyhnöttäjään samoin kuin mullan alla kyhnöttäviin kasveihin.
Pitää uudistua, herätä, voimistua...
Neljän lapsen taloudessa ei kuitenkaan ole aina innostuksen iskiessä mahdollista ottaa ja sännätä siniseen hetkeen tömistämään lenkkikenkää tiehen. Se vaatii suunnittelua tai sitten kykyä toimia äärimmäisen tehokkaasti hetkessä.
Mutta ei tämä nyt juoksemisesta kerro vaan syömisestä.
Silläkin kun voi vaikuttaa siihen miten voi.
Pakuriteestä innostuin jo viime talvena ja sitä join jonkin verran, mutta nyt tämä on mennyt ihan hulvattomaksi. Joka päivä muutama mukillinen karsimaan herkuttelua, rentoutumisen tarpeeseen, kahvinkorvikkeena. Vielä en ole kuitenkaan oppinut lentämään,
vaikkakin päivittäin supervoimien ilmestymistä odotan.
Se toinen innostus onkin sitten ihan uusi:
raakasuklaa.

 
1dl kuivattuja taateleita
1dl sulaa kookosöljyä
2dl raakakaakaota
hieman suolaa
hunajaa lisämakeutukseksi
muutama rkl (siis oman maistelun) maapähkinävoita
Homma alkaa kookosöljyn sulattamisella vesihauteessa, sitten
ainekset maapähkinävoita lukuunottamatta blenderiin ja hurn hurn, kunnes tasaista.
Välissä kannattaa maistaa, että haluaako sitä hunajaa lisätä ja lisätä sitten jos haluaa.
Lopuksi maapähkinävoin sekoittelu joukkoon raidoiksi, sattumiksi tai ihan tasaiseksi.
Massa rasiaan ja pakkaseen kunnes jähmettyy ja sitten veitsellä palasiksi.
 
 
 

 
Koukussa.

6 kommenttia:

  1. Oijoi, kuulostaa liian hyvälle!! Tuotapa täytyy kokeilla! Mistä tuota raakakaakaota saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi olla vielä tosi terveellistäkin :D Itse olen kaakaojauheen ostanut ruohonjuuri-verkkokaupasta aikoja sitten ja nyt tajusin, että sehän pitää käyttää ennenkuin menee vanhaksi. Että ainakin netistä saa tilattua ja erikoiskaupoissa kuten punnitse ja säästä saattaa olla. Jos muuten kiinnostuit raakasuklaan hyvää tekemivistä ominaisuuksista niin raakasuklaa.com on tutustumisen arvoinen sivu! Toivottavasti maistuu!

      Poista
  2. Niin moni on tuota raakasuklaata kehunut, että täytyyköhän sitä itsekin jossain kohtaa testata... Täytyypä miettiä!! :)
    Blogissani on sinulle pieni haaste, jos haluat napata matkaasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kokemuksia vaan tuon yhden suklaan (no, tein jo toisenkin erän :D) verran, etten muunlaisesta tiedä, mutta ohjeita tuntuu löytyvän ihan pilvin pimein. Onhan tuo energiarikasta, mutta kun en osaa suklaasta olla erossa niin terveellisin tapa sitä syödä. Tietääpä ainakin mitä siihen suklaaseen on laitettu, kun on itse laittanut :D
      Kiitoksia haasteesta! Yritetään, vaikkakin olen surkea haasteisiin vastaaja ;D

      Poista
  3. Oi, näyttääpä hyvältä! Minullakin on kaapissa muutaman kuukauden seisonut tarvikkeet raakasuklaan tekoa varten, mikä siinä onkin että johonkin tarttuminen kaikesta kiinnostuksesta huolimatta on joskus niinmaan työlästä. Mutta juu, siis pahimmanlaatuisena herkuttelijana tuollainen terveellisempi ja hyviäkin aineksia sisältävä makea olisi niin pelastus, hengen varmaankin. Maistuiko tuossa tuo taateli kuinka hyvin? Ah, yksi ihana olisi myös raakakakut, siis makea-addiktille :) -Pilvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi raakasuklaan teko oli tosi simppeliä, mutta tosiaan monestihan se on vaan alkamisesta kiinni. Taateli ei mielestäni suklaassa maistunut juurikaan. Enemmän oli vain rakenteena ja makeutena. Kannustusta alkamiseen!

      Poista