.

.

torstai 30. tammikuuta 2014

Leipää, leipää ja taas leipää

Sitä leipää on nyt leivottu vähintään joka toinen päivä.
Aika kummallista käydä kaupassa ja kävellä viileästi leipähyllyjen ohi.
Esikoinenkin on alkumutinoiden jälkeen orientoitunut syömään itseleivottua,
vaikkei siitä kuulemma lämpimiä voileipiä voi tehdäkään.
Minä olen kuitenkin kärsinyt.
Ennen söin ainoastaan ruisleipää, mutta nyt, siitä vaarasta, että jää rakkaudella leivottu leipä syömättä, olen syönyt leipää, leipää ja lisää leipää. Vatsa ei tykkää, ei tykkää hiivasta.
Siitä huolimatta en lannistu vaan keksin kyllä keinon!
Ensimmäinen viritelmä:
lisää siemennäkkileipää.
 
 (Kuvassa näkkärin kuivat aineet vasta mitattuna, valmiista kuva täällä)
 
1dl seesaminsiemeniä
1dl auringonkukansiemeniä
1/2dl pellavansiemenrouhetta
1dl ruishiutaleita
1dl kaurahiutaleita
1/2dl perunajauhoja
1tl suolaa
3munaa
Sekoita kunnes kaikki sekaisin, levitä leivinpaperille ohueksi ja paista
175 astetta ja 15-20min.
Ohuen saa helpoiten laittamalla taikinan kahden leivinpaperin väliin
ja painelee tai kaulitsee sitten.
 
Tänään siis leivoin kahdenlaista:
vuokaleivän ja näkkileivän, go me!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti