.

.

torstai 17. lokakuuta 2013

Kanelikeksit

Söisi suu,
vetäisi vatsa,
vaan ei kestä heikot sääret!
Kuten mummu sanoisi.
 
 
200g pehmeää voita
1dl sokeria
1dl tomusokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
1/2tl soodaa
 
sokeri-kaneliseosta pyörittelyyn
 
Vatkaa voi ja sokerit, lisää muna voimakkaasti vatkaten.
Sekoita sooda jauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan. Tuloksena pitäisi olla aika tarttuvainen taikina.
Mutta ei hätää, taikina jämäköityy jääkaapissa, jolloin siitä on helpompi pyöritellä keksit.
Voit myös tehdä näin:
Taiteile taikinasta pötkylä elmukelmun sisälle, kääri ja muotoile tasaiseksi.
Laita jääkaappiin jämäköitymään. Leikkaa jämäköitynyt pötkylä noin 1/2cm paksuisiksi kiekoiksi ja pyörittele kiekot sokerikanelissa. Asettele pellille hyvillä leviämisväleillä ja paista uunissa 175asteessa 15min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti