.

.

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Salaattilapset

Viime aikoina (luetaan vuonna) olen ollut laiska lasten kanssa puuhailija.
Vaikka asioita on tullut tehtyä, niin pääasiassa olen tehnyt ne itse, nopeasti.
Jospa nyt keväisen auringon luovuttaessa voimiaan niitä riittäisi myös yhteiseen puuhailuun, kun onhan se hullua, että samassa talossa jokainen puuhailee omiaan omissa nurkissaan!
 Ei se sovi, ei ainakaan kokoajan ja pelkästään.
Jospa tästä päivästä tulisi hyvä alku uudelle.
Tänään teimme neidin ja automiehen kanssa yhdessä ruokaa
ja siitä tuli hyvää ja samalla syntyi hyvää mieltä, naurua ja innostusta!
 
 
Vihersalaattia ja pitsaa
opittavia taitoja: leikkaaminen,
paloittelu, 
sekoittelu,
levittely,
ripottelu,
höpöttely
ja kikattelu.
 


 
Toivottavasti jo pian ulkoa löytyy kaikenlaista vihreää salaatin sulostuttajaa.
 
 
 
 


5 kommenttia:

 1. Mä oon yrittänyt opetella ihan samaa!! :) Yhdessä tekeminen on kuitenkin niin hauskaa. Me tehtiin sunnuntaina koko porukka yhdessä ruokaa ja oli kivaa. Myös kaksi vanhinta oli porukassa mukana, vaikka ensin vähän vastustivat, niin silti tykkäsivät. :) Mä haaveilen pienestä kasvimaasta tuohon meidän pihaan. Meillä tosi pikkuinen takapiha, mutta uskoisin siihen mahtuvan vähän porkkanoita, salaattia ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä yhdessä tekeminen tosiaan palvelee niin monta hyvää asiaa, että oikein harmittaa, kun niin vähän sitä arjessa tekee. Pitäisi kyllä minun opetella teidän kaikki tekee -jutusta, kun meillä usein jää minun ja keskimmäisten lasten jutuksi, vaikka vanhimmasta olisi varmasti myös hauskaa, kunhan teinivastustuksesta pääsee aluksi yli :D
   Minulle tuli tänään ensimmäiset siemenet, että täälläkin keväisiä kasvatussuunnitelmia on. Pieneen pihaan saa varmasti tuottoisankin kasvimaan ja aina kannattaa hyödyntää amppeleita :)

   Poista
 2. Mahtavaa, tuosta minäki haaveilen! Ja koitan välillä kans toteuttaa, mutta enemmänkin sais.

  Piti kysymäni jo kauan sitten että mitä IHANAA herkkua se suklaakakku neidin synttäreillä oli? Aivan liian hyvää, silti haluaisin udella reseptin ellei ole salainen :) silläkin riskillä että tulee leivottua sitä sitten useammin kuin tarvisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovitaan, että tsempataan tässä sitä mukaan kun lapset kasvaa :D Hitsi, kun en ollenkaan muista kumpaa suklaakakkua siellä oli, kun mulla on kaks perusohjetta ja sitten muutama spesiaali. Muistaakseni se oli sitä, jonka ohje täällä blogissakin on http://40varvasta.blogspot.fi/2013/02/suht-helppo-suklaakakku.html tai sitten sellainen johon tulee maitorahkaa, voin tuodan sen ohjeen seuraavalla kyläreissulla.
   Ja muuten, nämä molemmat ohjeet ovat mittaa ja sekoita -ohjeita eli juuri sopivia lasten kanssa sotkettaviksi!

   Poista
  2. Sovitaan näin! :D

   Oi nam, tuo linkin ohje kyllä kuulostaa ja näyttää juuri siltä samalta, se oli hiukan tahmeaa keskeltä ja aivan tajuttoman hyvää! Ja onpas mahtavaa että ne on just näitä sekoita kaikki yhteen -ohjeita! :D

   Poista