Voikukkasalaattia ja vielä hyvää sellaista.
Ohje mukailtuna Tallbergin Villiyrtit kirjasta.
(=käytetty, mitä kaapista löytyy.)
Voikukanlehtiä
aurajuustoa 1/2pkt
paahdettuja auringonkukan siemeniä (alkuperäisessä pähkinöitä) pari kourallista
salaatinkastikkeessa:
valkoista balsamicoa
mietoa oliiviöljyä
sinappia
kuivattua meiramia
valkosipulin kynsi raastettuna
suolaa
murennettua aurajuustoa
Balsamicoa ja öljyä suhteessa 1:3 ja muut maunmukaan.
Aurajuustoa on siis muussattuna salaatinkastikkeessa ja päällä vielä muruna, eli siis reilusti: neljän hengen salaattiin saa varmaan paketillisen menemään (jos raaskii, mutta hyvää tulee vähemmälläkin).
Voikukan lehdet alkavat veteleen jo viimeisiään, mutta tämä ohje pitää muistaa ensi keväänä, kun tätä pihojen kaunistuttajaa alkaa taas puskea!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti