.

.

perjantai 2. toukokuuta 2014

Kevään ensimmäinen nokkospiirakka

Pienen pieniä nokkosen taimia puskee jo vähän vaikka mistä. Niiden kerääminen on vielä tuskastuttavan hidasta pienuudestaan johtuen, mutta vapun kunniaksi päätin kyykistellä. Ehdin keräillä versoja sellaiset 6dl ennen kuin huomiotani vaadittiin ehdottomasti jossain muualla, mutta päätin tulla toimeen tällä määrällä ja lisäillä nokkosen määrää sitten tulevissa piirakoissa.
Esikäsittelyn eli huuhtomisen, ryöppäämisen (=pari minuuttia keittämistä) ja veitsellä hakkaamisen jälkeen nokkosta oli jäljellä 1dl, mutta sehän riittää.


 
Pohjataikinana melkein kaikissa suolaisissa piiraissa käytän juustoista taikinaa:
100kylmää voita
1 1/2dl vehnä-, speltti- TAI sämpyläjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1 1/2dl juustoraastetta

Onnistuu sormin murustamallakin, mutta minä heitän yleensä aineet tehosekoittimeen ja huristan.
Hetkeksi taikina jääkaappiin kohmettumaan ja vuokaan taputtelu onnistuu paljon helpommin.

Täyte:
1dl esikäsiteltyjä nokkosia (tai niin paljon kuin viitsii kerätä)
n. 100g fetajuustoa
2dl kermaa
2 kananmunaa
1/2tl suolaa (koska feta tuo suolaisuutta, mutta jos käyttäisi esim. raejuustoa saisi suolaa laittaa enemmän)
Nokkoset ja juusto taikinan pinnalle ja päälle sekoitetut kerma ja munat.
Uunissa 200 astetta ja 20-30min.
 
 
Nokkoset taitavat toivoa jo sadetta ja niin minäkin:
keväistä sadetta, jonka jälkeen ilmassa tuoksuisi uusi kasvu ja raikkaus.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti