.

.

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kaardemummakakku

Minusta on tullut laiska.
Tai ehkä olen aina sellainen ollut, mutta nyt sen myönnän (ainakin suhteessa leipomiseen).
Kun pitäisi leipoa, niin en enää millään taivu ohjeisiin, jossa vaaditaan tarkkuutta, miljoona työvaihetta tai vatkainta...
Ystävällisimmät saavat laittaa tämän neljän kaaoksen aiheuttajan piikkiin, mutta itse tiedän...
laiskuus.
 
Tässä siis taas yksi sellainen mittaa ainekset astiaan ja sekoita ohje.
Onhan näitä kiva lastenkin kanssa leipoa.

 
Eli siis:
Kaardemummakakku
2dl kermaviiliä (kokeiltu myös piimällä ja toimii)
0,75dl sokeria
1dl tummaa siirappia
2tl kaardemummaa
1tl ruokasoodaa
3,5dl vehnäjauhoja
75g sulatettua voita
 
Kannattaa kuitenkin sen verran malttaa, että sekoittelee kuivat ja märät aineet aluksi erillään ennenkuin lyö kaiken sekaisin.
Tämäkin sopii sellaiseen leipävuokaan ja kaksinkertaisena tulee sopivasti iso kuivakakku.
175 astetta ja 45minuuttia (iso kakku vaatii tunnin)
Parhaimmillaan parin päivän jääkaapissa säilyttämisen jälkeen.
 
Sitten vielä päivitystä...

 
Toissa päivänä ja tänään...
 
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti