.

.

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Harjoitus tekee mestarin!
Nyt ollaan plontattu oikein kunnolla.
Jatkuvaa rannalla leikkimistä ja uimista, jopa siinä määrin, että Ukkonen, joka ei yleensä uimisesta perusta kävi heittämässä neljän vuoden edestä talviturkkeja. Plontaamisesta on ollut toinenkin hyöty, näiden yleisten nauttimishyötyjen lisäksi siis, neiti otti ja oppi uimaan!


 
Muutaman päivän neiti meni kellukkeilla ja välillä uintihaalarilla, mutta tänään kysäisin, että koittaisiko ilman. Ajattelin, että vähän näkisi, miten vesi oikeasti kantaa tai on kantamatta. Voitte kuvitella, että yllätyin kun tämä eräs sitten osoittikin pysyvänsä pinnalla. Niin kuin neidillä muidenkin taitojen kanssa tässäkään ei paljoa opettajia tarvittu vaan ainoastaan tahtoa ja uskallusta. Varo vaan R-kirjain kyllä neiti sinutkin kohta päihittää!

 
Mutta sitten on eräs, joka ei paljoa helteistä perusta.


4 kommenttia:

 1. Onnea typykälle uudesta taidosta!! Se on sekä mukava että erittäin hyödyllinenkin taito! :) me käytiin eilen ensimmäisen kerran uimassa Lohtajalla, merivesi oli NIIN lämmintä! E tykkäs aivan mahottomasti, kävi kahdesti kahlaamassa :D
  Koirille on kyllä varmasti tukalaa tällainen ilma, vois vaan ite kuvitella miltä tuntuis olla turkki/villatakki päällä näillä keleillä.. huhhuh!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Neiti on kyllä ihan innoissaan uudesta taidostaan. Pitäisi nyt vaan jatkua tämä lämpö niin, että tarjettaisiin käydä harjoittelemassa ja kehittämässä taitoa :D Lyyti on ollu kyllä ihan kuumissaan ja yrittänyt etsiä kylmää paikkaa varjoista ja mökin alta. Uimaan ei omatoimisesti mene, mutta mahaa myöten kuitenkin, että ehkä sekin vähän viilentää.

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä tosi hieno taito!! Ja kyllä lapset ovat onnellisia sen taidon opittua, ihan niinkuin ilman apupyöriä pyöräilyn. Meidän nuorimmainen oppi myös tänä kesänä muutaman metrin uimaan. :) Unohdettiin yhtenä päivänä rannalle mennessä kellukkeet kotiin, niin silloin huomattiin, että poikahan osaa vähän uida, sukeltaminen onnistuu vähän turhan hyvin. ;) Viime kesänä poikaa ei saanut ollenkaan järveen.

  VastaaPoista
 4. Hih! Joskus näköjään voi oppia ilman erityistä opettamista! Uimaanoppiminen taitaa olla taito, joka on täysin riippuvainen siitä määrästä mitä lapsi viettää vedessä ja oppiminen tapahtuu, kun elementti tulee tutuksi. Mahtavia itsetunto-boosteja kyllä nuo oppimiset!

  VastaaPoista